Damarin 13

€ 10.950,-

De Damarin 13 is van oorsprong een Engelse spiegelsloep en heeft een overnaads uiterlijk. De romp is opgebouwd uit 9 gangen. Eind 1800 stond het houten origineel aan dek van een zeilschip.

Vandaag de dag kan dit fraaie model dezelfde dienst bewijzen als bijboot van uw klassieke schip of natuurlijk als leuke zeilsloep op de binnenwateren.

De boot heeft een aluminium gaffeltuigage en de mast is evenlang als de romp en dient dus meteen als dekzeilondersteuning. De boot heeft een steekzwaard i.p.v. klapzwaard om ruimte te besparen in de kuip als de boot als elektrosloep wordt gebruikt.

De Damarin 13 kan geleverd worden met sloeptuigage of cattuigage. Het gehele tuig is er gemakkelijk af te halen waardoor de boot als sloep gebruikt kan worden.

Meer informatie: www.damarin.nl
Kenmerken
Merk:

Damarin

Type:

13

Bouwjaar: Nieuw
Modeljaar: 2017
Lengte: 3,8 m
Breedte: 1,65 m
Diepgang: 0,25 m
Prijs: € 10.950,-
Rompmateriaal: Polyester
Werf gebouwd: H
Ligplaats: Gouda
Gewicht: 180 kg
Rompvorm: Rondspant
Kielsoort: Midzwaard
Ligplaats:

Damarin

In 2015 viert het Goudse Damarin Jachtbouw haar 20 jarig bestaan. Damarin is weliswaar een kleinschalig familiebedrijf toch zijn er in de afgelopen jaren al bijna 300 motorsloepen, zeilsloepen, cruisers, tenders en daysailers gebouwd. Alle modellen worden in eigen beheer ontworpen en gebouwd, het betreft hier dus 100% Dutch Built Boats. Behalve door heel Nederland hebben ze ook klanten in Frankrijk, Duitsland, Finland en de Verenigde staten. Sinds vier jaar is er ook een importeur aangesteld in Zwitserland. Dat ze op deze Goudse werf ook behoorlijk innovatief zijn blijkt o.a. uit het DBS-systeem. Dit unieke waterballastsysteem zorgt ervoor dat hun sloepen ook onder zeer lage bruggen door kunnen. Ook zijn ze al 15 jaar actief op het gebied van Hybride en Elektrisch varen. Verder kan men op de Goudse werf terecht voor onderhoud, reparaties, refits, winterstalling en zijn ze dealer van Flexiteek. Door de directe ligging aan de gekanaliseerde Hollandse IJssel is de werf ook goed per boot bereikbaar.