Groninger boltjalk platbodem

€ 85.000,-
Heerlijk schip met 9 comfortabele slaapplaatsen. In prima staat, recent geschilderd. Met zeilen en DAF 575-105 pk motor .
Een heerlijk schip om als vakantiehuis te gebruiken of om lange tochten te maken over de rivieren, de Friese Meren, het IJsselmeer of de Waddenzee.

Met 9 comfortabele slaapplaatsen (3 dubbele bedden en 3 enkele), een mooi afgewerkte woonkeuken en een mahoni-houten kapiteinsroef is het schip zeer geschikt voor gezinsvakanties of groepen. Ook met kleine kinderen is een heerlijke vakantie te beleven: door de geringe diepgang (ca. 50cm) kom je in de mooiste slootjes. De originele houten dekluiken zijn aanwezig. De den is iets verhoogd zodat er binnen een stahoogte van 1.75m is.

De fijne ligplaats in het authentieke Sloten (Frl) is ter overname bij aankoop van het schip. Deze ligplaats bestaat uit een box met steiger langszij. De boxen (waar alleen maar platbodems liggen) horen bij een nabijgelegen camping met uitstekend sanitair,
wasmachines, speeltuin en fietsverhuur. Vlakbij is het Slotermeer met een speelstrandje.

Een boltjalk lijkt op een skûtsje. Op het Slotermeer vinden diverse zeilwedstrijden plaats, waaronder het skûtsjesilen. Sloten is bijna het kleinste stadje van Nederland. Knus, rustiek en met een stadsomroeper die in de zomer de vele activiteiten aankondigt. Er zijn goede restaurants, een bakker, een supermarkt en een museum op loopafstand van de ligplaats. Sloten ligt op de route van de Elfstedentocht.

Voor een impressie van het heerlijke leven op dit schip: https://www.facebook.com/dnharp/?fref=ts
Kenmerken
Merk:

Groninger boltjalk

Type:

platbodem

Bouwjaar: 1927
Lengte: 19,63 m
Breedte: 3 m
Diepgang: 0,45 m
Prijs: € 85.000,-
Rompmateriaal: Staal
Ligplaats: Sloten
Gewicht: 25000 kg
Doorvaarthoogte: 15m tot 20m
Aantal slaapplaatsen: 9
Toilet(ten): 1
Besturing: Helmstok
Kielsoort: Zijzwaard
Motor
Merk: daf
Type: 575 - 105 pk
Aandrijving: vaste schroef
Brandstof: Diesel
Vermogen: 100 tot 250pk
Interieur
Kooktoestel: H
Koelkast: H
Achterkajuit: H
Uitrusting
Anker: H
Zeilhoezen: H
Zwemtrap: H
Tuig
Strijkinstallatie: H
Fok: H
Electra & water
Acculader: H
Waterboiler: H
Navigatie & electronica
Navigatieverlichting: H
Veiligheid
Gasbun: H
Ligplaats: