2 Marine Boten
 • Toegevoegd: Nieuwste eerst
 • Toegevoegd: Oudste eerst
 • Jaar: Nieuwste eerst
 • Jaar: Oudste eerst
 • Lengte: Langste eerst
 • Lengte: Kortste eerst
 • Prijs verkocht: Hoogste eerst
 • Prijs verkocht: Laagste eerst
 • Model: (A tot Z)
 • Model: (Z tot A)
 • Afstand: dichtstbijzijnde eerst
 • Afstand: verste eerst
 1. Video
  1952 Marine Patrouilleboot

  1952 Marine Patrouilleboot

  12,500 €
  West beemster (NL), Nederland
  13m - 1952
  Bootveiling.com
 2. 2004 Marine 39 EXCLUSIV ÄHNLICH CRANCHI

  2004 Marine 39 EXCLUSIV ÄHNLICH CRANCHI

  129,000 €
  Italy, Italië
  12m - 2004
  DD Yachting
Sessa logo

Sessa is gestart in 1958 met de fabricage van plastic artikelen, voornamelijk met een huishoudelijke toepassing. Al snel werd hiervoor ook glasvezelversterkt polyester gebruikt. De opgedane ervaring met dit materiaal mondde in 1972 uit in de productie van boten. De eerste Sessa’s hadden op een bescheiden lengte een heuse wereldprimeur. Als eerste pleziervaartuig kregen deze een Piaggio waterjet als aandrijving. Met een voortdurende focus op kwaliteit en design toegepast op kleinere boten wist Sessa zich toen al een unieke positie in de markt toe te eigenen. Dat kwam in een stroomversnelling toen in 1988 Fyberstamp werd aangekocht. Deze producent van rompen voor grotere schepen maakte het betreden van de markt in grotere, meer prestigieuze schepen mogelijk. Vanaf dit moment werd de productiefaciliteiten in Cividate al Piano, aan de oever van het Iseomeer, de hoofdvestiging. Hiermee heeft Sessa de weg ingezet om in het segment van snelvarende schepen tussen de 17- en 54ft, marktleiderschap te verwerven.


Vandaag is de werf uitgegroeid tot een oppervlak van 37.000m2 waar 300 mensen meer dan 1000 boten per jaar produceren. Met een wereldwijd dealernetwerk en eigen kantoren op strategische plaatsen in Amerika is niet alleen in een uitstekend verkoopkanaal voorzien, ook een goede service is hiermee gegarandeerd. Daarnaast is er een eigen R&D afdeling die verantwoordelijk is voor design, ergonomie maar ook kwaliteit. Een opnieuw getekende boot is daarmee een mix van de laatste trends zonder trendy te zijn en verbeteringen die uit de ervaring met bestaande modellen voortkomen.


De modellenlijn van Sessa bestaat uit 25 boten tussen de 17- en 54ft. Er is een onderverdeling in een Fishing Line, Key Largo, Cruiser Line en Yacht Line.Voor sportvissers die hun gezin ook mee willen kunnen nemen zijn er een viertal Dorado’s van 22 tot 36ft. Ook de kleinste heeft een zeewaardige romp met een grote open kuip, De middenmaat van 26ft is met een outboard of inboard verkrijgbaar. De 36 voeter heeft standaard een inboard motor.De Key Largo is een serie stoere maar beschaafde consoleboten. Stoer omdat ze multifunctioneel inzetbaar zijn, ook in slecht weer. Beschaaft omdat ze net als de andere Sessa’s, zo opvallend mooi zijn vormgegeven en afgewerkt. Er zijn 10 modellen tussen de 17- en 36ft. Allen voorzien van een of meerdere outboards behalve de 24-, 27- en 34 voeter, deze kunnen ook uitgerust worden met een inboardmotor.Met sportief als boventoon zijn de Sessa Cruisers. De kleinste 26ft is een forse deckboat met het leefgedeelte buiten maar onderdeks nog steeds een accommodatie waar een vaarvakantie in stijl mee mogelijk is. De grotere drie zussen hebben een overdekte salon en stuurstand met in het dak een groot schuifluik.In de Yachts Line spreekt comfort tot de verbeelding . Het topmodel meet 54ft en heeft met een flybridge alle gelegenheid “la dolce vita” buiten te beleven. Hoewel dat binnen ook goed mogelijk is. Ook de kleinere modellen in deze lijn zijn voorzien van een interieur en styling zoal dit alleen uit Italië kan komen.


Navis Yachting is importeur van Sessa Marine voor de Benelux. Het kantoor in Hellevoetsluis is een aansprekende locatie voor de verkoop van Sessa Marine en Azimut Yachts. Ook wordt hier het aanbod in gebruikte jachten gepresenteerd, vrijwel uitsluitend snelvarende motorjachten. O.a. verkregen uit inruil bij de verkoop van nieuwe jachten, de hoofdactiviteit van Navis Yachting.