Boot financiering

Boot financieren

Ga je een motor- of zeilboot kopen? Waarschijnlijk is dat een behoorlijke investering voor je. Zonder voldoende middelen is een lening misschien de oplossing: je laat je boot financieren. Bij een lening afsluiten is het een goed idee als je je van tevoren goed laat informeren. Wat zijn bijvoorbeeld de maandelijkse lasten voor de bootfinanciering van je toekomstige jacht?

Laat je boot financieren, zodat jouw nieuwe boot een stuk dichterbij komt. Met onderstaande link kun je onderzoek doen naar de verschillende opties voor een persoonlijke lening.

Bootfinanciering

Hieronder beantwoorden we allerlei vragen die je kunt hebben over een bootfinanciering.

Boot financiering

Boot financieren: vijf vragen en antwoorden

Ben je op zoek naar een boot financiering? Vijf vragen en antwoorden over het financieren van je boot.

Wanneer je geld wilt lenen voor de aanschaf van een boot dan zijn hier diverse mogelijkheden voor. Op de website Botentekoop.nl zijn verschillende aanbieders die jouw nieuwe boot graag financieren.

Een rentepercentage is afhankelijk van meerdere factoren zoals type bootfinanciering of je financiële positie. In sommige gevallen is de geboden rente opvallend laag. Waakzaamheid is hierbij geboden. Hoe komt het dat de tarieven zo laag zijn? Komen er misschien nog kosten bij voor een verplichte bootverzekering of andere producten?

De risicoanalyse van de kredietgever, gebaseerd op bijvoorbeeld leeftijd, looptijd of het soort contract, bepaalt het rentepercentage. Dit is voor iedere bootfinanciering dus weer anders. Let ook op hoe het zit met vervroegd aflossen van de lening. Het kan zijn dat daarvoor kosten in rekening worden gebracht, terwijl bij een andere partij kosteloos afgelost kan worden. Dit kan verschillen per maatschappij.

Persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening is het mogelijk om in één keer een vast bedrag te lenen. Je weet direct waar je aan toe bent. Voor de hele looptijd betaal je een vast bedrag met een vaste rente en aflossing per maand. Ook is het mogelijk om tussentijds of vervroegd af te lossen. Hier zijn voorwaarden aan verbonden die verschillen per financier.

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet neemt je geld op wanneer het nodig is. Met een dergelijk krediet is de looptijd en aflossing flexibel. De rente is dat ook en kan dus stijgen of dalen. Ook bij deze variant is het mogelijk om vervoegd af te lossen. Laat je altijd goed informeren wat het beste bij je past.

Het bedrag dat je kunt lenen, hangt helemaal af van je persoonlijke situatie. Denk hierbij aan inkomen, maandlasten en andere financiële verplichtingen. Een aanbieder zal om je boot te financieren op basis van deze gegevens een bedrag berekenen dat je maximaal kunt lenen. Let hierbij wel op dat deze lening extra maandlasten met zich meebrengt. Aandachtspunten zijn de looptijd, het maandbedrag en de aflossingstermijn. Hoe langer de looptijd, hoe meer je uiteindelijk aan rente betaalt.

Het is altijd verstandig om te bekijken of er een besparing mogelijk is, zodat de maandlasten ook lager worden. Ook is het zinvol om te bekijken of de bestaande lening tegen betere voorwaarden over te sluiten is. Vergelijk de verschillende financieringsverstrekkers om te zien of voor deze lening nog wel het meest recente rentepercentage van kracht is.

Ook zorgeloos adverteren
met uw bedrijf?
Bel 020 - 211 10 10
of Mail naar info@botentekoop.nl

© 1996 - 2021 Botentekoop.nl is een activiteit van Boats Group Nederland B.V.