Snel varen

Snel varen met een Regal, Sea Ray, Bayliner of Chris Craft is verslavend. Gas open en gaan in een dergelijke sportboot geeft een sensatie die geen enkel ander boottype je kan bieden. Op weg naar een bestemming ben je er lekker snel en tussen de gele boeien kun je met een wakeboard of funtube alle opvarenden iets onvergetelijks bezorgen. er zijn echter wel een aantal eisen en regels verbonden. Op Botentekoop.nl is daarom alles te vinden wat met deze tak van sport te maken heeft. Tips waar je de leukste snelvaarbanen kunt vinden, alle ins en outs rond het vaarbewijs naast boottests van de nieuwste bolides te water. Lees alles over snel varen op onze blog.

Bekijk speed- en sportboot advertenties
Snel varen

5 vragen over snel varen

De minimum leeftijd voor het Klein Vaarbewijs 1 is 18 jaar. Hiermee mag je op binnenwater snelvaren wanneer de regels ter plaatse dat toestaan.

Voor gemotoriseerd varen moet je minimaal 12 jaar oud zijn. De boot mag dan niet harder kunnen dan 13 km/u. Vanaf je 16e is dat 19,9 km/u. Daarna dien je het vaarbewijs 1 te halen om vanaf je 18e zo hard als je durft te varen.

Met twee motoren kun je gemakkelijke manoeuvrerenen én heb je een back-up bij panne. Een enkele grote motor is meestal lichter dan twee kleinere motoren en dat komt de performance weer ten goede. Het is dus afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, budget en de mogelijkheden die de spiegel van de boot biedt

Een inboard biedt een riant zwemplatform omdat de motor verborgen is in een machinekamer met een zonnebed er boven op. Ook is de gewichtsverdeling wat beter. Een boot met een buitenboord heeft weer meer binnenruimte omdat er geen machinekamer is. Dat gaat ten koste van het zwemplatform. Outboards zijn technisch wel verder doorontwikkeld en wat mee van deze tijd in betrouwbaarheid, gewicht en omvang.

Neen, tenzij je zin hebt in een confrontatie met een woedende zeiler of een dikke boete van een politieagent met reddingvest. Met vaarbewijs 1 ben je aangewezen op de snelvaar gebieden die je op Hollands binnenwater vindt, te herkennen aan de gele boeien. Met vaarbewijs 2 mag je op groter binnenwater zoals het IJsselmeer of de zee wel overal je gang gaan.

Ook zorgeloos adverteren
met uw bedrijf?
Bel 020 - 211 10 10
of Mail naar info@botentekoop.nl

© 1996 - 2021 Botentekoop.nl is een activiteit van Boats Group Nederland B.V.