We helpen je graag verder! Vragen?
0 advertenties in vergelijking


Je kan maximaal 6 advertenties vergelijken.
41 resultaten
41 resultaten
Categorie

Filter op
Merk
Type
Prijs
Van:
Tot:
Bouwjaar
Lengte (m)
Diepgang (m)
Doorvaarthoogte (m)
Rompmateriaal
Conditie
Zakelijk / Particulier


Verwijder filters
41 producten

Opgericht in 1842 te Sarnico, een klein Noord-Italiaans stadje aan de oevers van het Lago d'Iseo, is Riva inmiddels een werf met ervaring te noemen. Pietro Riva, een jonge visserman met een reparatiewerf, leverde opvallend goed werk af wat de basis vormt van generaties lange kwaliteitsbouw.

In 1880 nam Ernesto Riva, een van Pietro's zonen, de werf over. Met behoud van het goede van vroeger voegde Ernesto een nieuwe dimensie toe aan de Riva producten, de eerste verbrandingsmotor werd geïnstalleerd en men ging grotere boten bouwen voor passagiersvervoer en vracht. Serafino volgde zijn vader op. Hij stopte de productie van grotere boten en kwam met het idee om Riva te lanceren als specifieke boot voor buitenboordmotoren. In 1912 lukte het Serafino om aan boord van zijn raceboot, de respectabele snelheid van 24 km/u te halen. Hij was hiermee een winnaar in het internationale circuit van prehistorische powerboat racers.

Naast racen ontwikkelde de markt voor plezierboten zich voorspoedig. Riva is hierop ingesprongen met haar alom aanwezige vakmanschap en ervaring in combinatie met een ongekend luxe en stijlvolle uitvoering van haar producten. In de 50er jaren kreeg erfgenaam Carlo Riva de expertise en het prestige van de werf in handen en creëerde een modellenreeks houten plezierboten met de kenmerkende lijnen die tot in de huidige tijd als onweerlegbaar mooi worden ervaren.
Technische ontwikkelingen gingen uiteraard wel door, in 1969 verliet de eerste Riva met polyester romp de werf. Uitbreiding van de modellenreeks volgde met als hoogtepunt de toetreding tot de Ferretti Group in het jaar 2000. Met deze nieuwe Italiaanse eigenaren kwam het na enkele jaren onder Engelse vlag, weer geheel goed met de bloeddruk van de oudgedienden in Serafino.

Tegenwoordig staat Riva voor een brede modellenreeks stijlvolle plezierjachten. In Nederland vertegenwoordigd door het Belgische Yacht Consult.

Lees verder
Sluiten
Cobalt Cobalt 272
Bj 2006 | Afm. 8.20 m |
€ 55.000,-
Valk Kruiser Sport 900 OK
Bj 1981 | Afm. 9 m |
€ 15.950,-
Tuindersloep 720
Bj 2019 | Afm. 7.20 m |
€ 45.000,-
Getoonde advertenties: 1 - 25 van 41

Laatst bekekenRiva te koop 41 boten op Botentekoop.nl
Op Botentekoop.nl worden 41 boten te koop aangeboden die voldoen aan uw zoekopdracht Riva. Heeft u een Riva te koop maak dan een nieuwe advertentie aan. Heeft u aanvullingen/opmerkingen op bovenstaande tekst neem dan contact met ons op.

Riva

Riva Superamerica 50, Riva Super Florida, Riva Aquariva 33, Riva Super Florida, Riva rama 44 Super, Riva 44 Rivarama Super, Riva Ariston, Riva 54 Aquastar, Riva 66 Ribelle, Riva 86 Domino #11, Riva mare 38 #19, Riva Monte Carlo 27 Offshore Superfast, Riva Florida, Riva 52 Rivale, Riva Ariston, Riva 68 Ego Super, Riva 56 Sportriva, Riva 52 Rivale, Riva Aquariva Super 33, Riva 44 Rivarama, Riva 92′ Duchessa, Riva 20 Corsaro, Riva Ariston, Riva modelboten accessoires, Riva modelboten bootartikelen

Probeer uw zoekopdracht ook uit op Boten.nl: Riva op Boten.nl
© 1996 - 2020 Botentekoop.nl is een activiteit van Arimpex Media Services.