Prachtige woonboot Katarina 12 op toplocatie in Amsterdam
€ 625.000,-

Prachtige woonboot Katarina 12 op toplocatie in Amsterdam

€ 625.000,-
1945
25.64 Lengte (m)
Staal
754
Particuliere plaatsing via Speurders
Van Alkemare Makelaardij Noord-Scharwoude

022634... Toon Vermeld Botentekoop.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.


Aangeboden door:

Van Alkemare Makelaardij Noord-Scharwoude

022634... Toon Vermeld Botentekoop.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.


Van Alkemare Makelaardij Noord-Scharwoude

022634... Toon Vermeld Botentekoop.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.

Eindelijk de gedroomde boot gevonden maar nog niet direct het geld beschikbaar? Een lening afsluiten doe je niet zomaar. Denk goed na over de financiële gevolgen zodat je vooraf zeker weet dat er achteraf geen tegenvallers zijn. Lees verder.Het vaarverkeer in de Nederlandse wateren neemt steeds meer toe. Door de drukte op het water is de kans op schade ook steeds groter. Zorg voor een passende bootverzekering die vaargebied en -gedrag dekt. Lees verder.

Omschrijving Kotter Woonboot

Unieke mogelijkheid op een fantastische locatie in Amsterdam: wonen op een voormalig zeeschip!

Op een A- locatie in het prachtige Oosterdok, op slechts enkele minuten afstand van het Centraal Station, bieden wij een woonschip aan met 107 m2 aan woonruimte! Gelegen in een mooie waterrijke omgeving, in een oase van rust en toch in hartje centrum aan de sfeervolle Prins Hendrikkade nabij de Nieuwmarkt, de OBA, het NEMO Science Center, het Scheepvaartmuseum (met de replica van de Oost-Indiëvaarder “Amsterdam” afgemeerd in het Oosterdok), het Waterlooplein en het Conservatorium van Amsterdam. De openbaar vervoervoorzieningen zijn op loopafstand en met de auto bent u via de IJ- of de Piet Heintunnel zo op de ring A-10. Voor de boodschappen kunt u terecht  in de winkeltjes en marktkramen op de Jodenbreestraat en de Nieuwmarkt, terwijl het “bruisende”Amsterdam met gezellige café’s en restaurants om de hoek ligt. 

De woonboot beschikt over een Bed & Breakfast -vergunning die geldig is tot 1 juli 2028. De woonboot is onder architectuur verbouwd en zeer sfeervol en modern ingericht met respect voor de unieke atmosfeer en geheel eigen geschiedenis van het schip. Gezeten op het zeer ruime dek heeft men een fantastisch uitzicht over het Oosterdok en op de Schreierstoren,  de plek waar in de tijd van de VOC vrouwen afscheid namen van hun mannen voordat die op reis gingen.  Er is tevens een aan de kade gelegen tuin van 50 m2.

De woonboot is uitermate geschikt voor eigen bewoning. Het huidige gebruik als B&B kan worden voortgezet, maar ook dubbele bewoning is mogelijk: de units zijn op te splitsen in aparte zelfstandige woonruimtes voor zowel verhuur aan expats of bijv. een gezin met een au-pair.  De gescheiden appartementen maakt het nieuwe thuiswerken tevens goed mogelijk. De geluidgeisoleerde self supporting vertrekken zijn onderdeks bereikbaar met allemaal een eigen opgang bovendeks, wat zakelijk bezoek ontvangen mogelijk maakt. En dat op een plek waar altijd parkeergelegenheid is en op loopafstand van het Centraal Station!

Het betreft hier een woonschip op een waterrijke toplocatie aan de Prins Hendrikkade in hartje centrum Amsterdam, direct in het Oosterdok. De woonboot wordt naast aanschaf van de boot inclusief inventaris (van verkoper zelf) ter overname aangeboden.

“Katarina 12” is een van de weinige zeeschepen in Amsterdam: het voormalige visruim bevindt zich onder water niveau, wat voor verkoeling zorgt in de zomer en benedendeks je de wereld om je heen helemaal doet vergeten. Het schip ligt als tweede in de rij en heeft een uniek beschut breed dek met veel zitruimte buiten en een grote stuurhut met kombuis.

OPPERVLAKTEN / INDELING 

Bovendeks in de stuurhut bevindt zich een ruime zitgelegenheid met twee ingebouwde sofa bedden (die eventueel ook als extra logeerbed kunnen dienen) en een eettafel. Een fantastische plek om na een hectische dag bijvoorbeeld een maaltijd met vrienden te nuttigen. De aangrenzende open keuken in de voormalige zeekaarten hut kan tevens worden bereikt door de scheepse stalen deur met authentieke details, waardoor de boven ruimte van alle kanten uitstekend kan worden geventileerd. 

Hier bevindt zich ook de stalen trap naar de voormalige machinekamer die volledig nieuw is ingetimmerd en geïsoleerd in 2020. Boven een van ruimste tweepersoonsbedden van Amsterdam, zijn twee patrijspoorten geplaatst zodat men een blik kan werpen op de huid van het schip die nagel voor nagel door mensenhanden is geklonken vlak na de tweede wereldoorlog. Hier bevindt zich ook de badkamer met douche en wastafel en de separate toilet ruimte met hangbidet en fontein.

De tweede slaapkamer biedt tevens toegang tot het gastengedeelte dat ook vanuit de voorkant van het schip is te bereiken.

Het gasten verblijf  bestaat uit een ruime studio met slaapgedeelte, wanden vol kast ruimte, een speelse badkamer met ligbad met skyview, en een kitchenette in de gezellige leefruimte.  Het prachtige hout inclusief glas in lood ramen geven het schip een unieke atmosfeer. 

Scheepse details zoals de waterdichte deur en de opgehoogde randen om te voorkomen dat spullen in storm wegrollen, herinneren aan het woeste verleden van dit stoere schip, dat nu meer dan 100 m2 woonruimte in hartje centrum biedt.

Voor een volledige omschrijving van de boot verwijzen wij u naar de brochure, die u apart kunt downloaden. In deze brochure bevindt zich een linkje via welke u een virtuele toer kunt maken door de woonboot!

KENMERKEN

Soort: kotter
Casco: staal
Opbouw: staal
Bouwjaar: 1945
Afmetingen (LxBxH): 25.64 x 6.10 x 3.76
Totaal oppervlakte: 107 m2
Oppervlakte B&B: 32 m2
Buitenruimte: ca. 40 m2
Nutsvoorzieningen: gas, water, elektra, telefoon, kabeltv, riool
Brandmerk: 8976 Z AMST 1988

Oppervlaktes zijn indicatief en niet conform NEN2580. Voor zekerheid over de oppervlaktes adviseren wij een NEN2580 meting te laten uitvoeren.

 

Kotter Woonboot uit 1945 te koop op Botentekoop.nl.

Kotter Woonboot

Lees verder
Sluiten

Basisinformatie


Merk: Kotter
Type: Woonboot
Lengte (m): 25.64
Breedte (m): 6.10
Diepgang (m): 1.50
Conditie: Gebruikt
Bouwjaar: 1945

Specificaties


Rompmateriaal: Staal
Doorvaarthoogte (m): 4.00
Ligplaats: Amsterdam
Pagina Afdrukken

Aangeboden door:

Particuliere plaatsing via Speurders Van Alkemare Makelaardij Noord-Scharwoude

022634... Toon Vermeld Botentekoop.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.
Pagina Afdrukken

Bieden

Vul een bedrag in.
Plaats bod
Bericht
Ongeldig e-mailadres
Vul verplichte velden in
© 1996 - 2021 Botentekoop.nl is een activiteit van Boats Group Nederland B.V.