Woonboot incl ligplaats Centrum Zwolle
€ 250.000,-

Woonboot incl ligplaats Centrum Zwolle

€ 250.000,-
1909
27 Lengte (m)
Staal
728
Particuliere plaatsing via Speurders
Mark Wessels


Aangeboden door:

Mark Wessels


Mark Wessels

Eindelijk de gedroomde boot gevonden maar nog niet direct het geld beschikbaar? Een lening afsluiten doe je niet zomaar. Denk goed na over de financiële gevolgen zodat je vooraf zeker weet dat er achteraf geen tegenvallers zijn. Lees verder.Het vaarverkeer in de Nederlandse wateren neemt steeds meer toe. Door de drukte op het water is de kans op schade ook steeds groter. Zorg voor een passende bootverzekering die vaargebied en -gedrag dekt. Lees verder.

Omschrijving Woonboot incl ligplaats Centrum Zwolle

>> Open huis op 5, 8 en 10 april<< Een van de grootse woonschepen van Zwolle op misschien wel de beste locatie in de Zwolse stadsgracht; M’n Schoonmoeder van 157 ton. Geheel nieuw ingetimmerd in 2020 en klaar om zo in te trekken. Met een woonoppervlakte van 104 m2 (+ 23 m2 net onder de 1.5m) aan ruimte geen gebrek! Door de plafondhoogte van 2.80m een uniek ruim gevoel. Het water is op dit punt in de stadsgracht op z’n breedst en door de situering op het zuiden is er de gehele dag zon. Parkeren met een vergunningshouderspas voor de deur en met de oprit van de snelweg om de hoek een ideale bereikbaarheid gegarandeerd. Vrij gelegen en een oase van rust met de binnenstad op 2 minuten loopafstand!

De Klipperaak is in 1909 zeer robuust gebouwd en heeft de afmetingen van 27.00 x 5.10m en is varend erfgoed. Er is een actueel onderwaterschip rapport aanwezig en het schip is allrisk verzekerd. De koper krijgt bij de koop garantie op het onderwaterschip! Verder zijn er moderne walaansluitingen (stroom, water, gas, riool) welke recent zijn aangelegd.

In 2019-2020 is het ruim voor het eerst ingetimmerd met 2 appartementen; 1 in het voorschip en 1 woonruimte in het achterschip welke in het midden met elkaar zijn verbonden. Deze situatie is eenvoudig te wijzigen met het samenvoegen van de 2 keukens tot 1 keuken. De bestemming is wonen, de laatste bewoners waren moeder en dochter die samen maar toch privé konden wonen!
Bij de verbouwing is gekozen veel oude scheepse elementen in het zicht te behouden icm met een strakke/moderne afwerking. Er zijn grote dakramen die voor veel licht zorgen en een groot aantal kleine patrijspoorten. Aanpassingen naar wens zijn heel makkelijk te realiseren op een schip.

Indeling:
Achterzijde;
• Ingang stuurhut met zitje
• Woonkamer in roef met houtkachel
• Trap naar beneden het voormalige ruim in
• Slaapkamer achterschip met toegang tot machinekamer en technische kast (CV/Rioolpomp/ect)
• Badkamer achterschip met douchcabine, wastafelmeubel en hangtoilet
• Keuken achterschip met 2 werkbladen, gasplaat, koelvrieskast en wasmachine
• Deur naar voorzijde…
Voorzijde;
• Eigen ingang voorzijde op het voordek
• Trap naar ruim met brede gang
• Slaapkamer voorschip met extra kinderkamer
• Grote woonkamer voorschip
• Badkamer voorschip met douchcabine, wastafelmeubel en hangtoilet
• Keuken voorschip met 2 werkbladen, gasplaat, koelvrieskast en wasmachine
• Deur naar achterzijde…

De machinekamer is gelegen onder de roef en toegankelijk via zowel de slaapkamer achterzijde als via een eigen ingang op het bakboord gangboord. Hoewel de motor, aandrijving en stuurinrichting gewoon nog functioneren is bij de verbouwing duidelijk gekozen het schip te verbouwen tot een stilliggend woonschip met alle gemakken van dien. De machinekamer is daarom perfect te gebruiken als werkplaats, voor opslag, of in te timmeren als extra slaapkamer. Met 2.2m is er stahoogte.

Zonder vergunning of kosten kunt u een bijboot of drijvend terras naast het schip leggen van maximaal 15m2. Ook een voordeel is dat u geen OZB betaald, enkel 192 euro havengeld per kwartaal. Overdrachtsbelasting is niet verschuldigd. Een hypotheek is mogelijk bij de Rabobank, maar reken op minimaal 10% eigen geld inbreng.

Alle voorzieningen rond het schip zijn in de laatste jaren nieuw aangelegd; een zeer degelijke steiger die gedeeld wordt met nog een andere woonboot, een professionele buitenkast voor de elektra/gas aansluiting en een anti vost drinkwateraansluiting.

Maar wat deze woonboot echt uniek maakt is de locatie! Waar in het centrum van Zwolle kunt u zo vrij wonen als hier? De gracht is hier maar liefst 48 meter breed en u kijkt uit over de mooie architectuur van het Kraanbolwerk. Tussen de nieuwe gebouwen door kunt u zelfs de Peperbus nog zien. De wal loopt precies oost-west en er is geen moment zonder zon; ook ideaal als u zonnepanelen op het dek wenst te plaatsen. Alle voorzieningen zijn op enkele minuten loopafstand en toch is het een oase van rust aan het water.

Open huis op 5, 8 en 10 april;
Bezichtigen is zonder afspraak mogelijk tijdens de 3 open huis dagen;
- Maandag 5 april van 10.00 tot 17.00u (tweede paasdag)
- Donderdag 8 april van 14.00 tot 20.00u
- Zaterdag 10 april van 10.00 tot 17.00u

Om de 1.5m afstand voor iedereen te kunnen garanderen is er een 1 richting looproute door het schip tijdens de bezichtiging.

Bijzonderheden:
- Vrijgesteld van OZB belasting;
- Geen overdrachtsbelasting;
- Vrij gelegen op het zuiden nabij alle voorzieningen;
- Remeha HR combi ketel 2020;
- KSB rioolpomp 2021;
- Houtkachel 2020;
- Alle roerende zaken die u op de foto’s ziet zijn inclusief;
- Elektrisch systeem 2020;
- Leidingwerk 2020;
- Ligplaatsvergunning € 192, = per kwartaal;
- Bijboot zonder kosten;
- Het schip is te boek gesteld en ingeschreven in het kadaster;
- Inspectierapport en diktemetingrapport nov 2016 beschikbaar;
- Garantie op het onderwaterschip;
- Projectnotaris Herweijer Kampen;
- Aanvaarding per direct;

 

https://www.funda.nl/koop/zwolle/huis-41360694-schuttevaerkade-7/

Woonboot incl ligplaats Centrum Zwolle uit 1909 te koop op Botentekoop.nl.

Woonboot incl ligplaats Centrum Zwolle

Lees verder
Sluiten

Basisinformatie


Merk: Woonboot Incl Ligplaats
Type: Centrum Zwolle
Lengte (m): 27.00
Breedte (m): 5.10
Diepgang (m): 1.00
Conditie: Gebruikt
Bouwjaar: 1909

Voertuig Specificaties


Rompmateriaal: Staal
Doorvaarthoogte (m): 5.00
Ligplaats: Zwolle
Pagina Afdrukken

Aangeboden door:

Particuliere plaatsing via Speurders Mark Wessels
Pagina Afdrukken
Bericht
Ongeldig e-mailadres
Vul verplichte velden in

Laatst bekeken

© 1996 - 2021 Botentekoop.nl is een activiteit van Boats Group Nederland B.V.