We helpen je graag verder! 020 - 211 10 10 Vragen? 020 - 211 10 10
Sparkman & stephens SHE Traveller 31
€ 15.000,-

Sparkman & stephens SHE Traveller 31

€ 15.000,-
1973
9.5 Lengte (m)
Polyester
Diesel
13216
Particuliere plaatsing via Speurders
Roberto Schiliro Brussels

+3248576... Toon Vermeld Botentekoop.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.


Aangeboden door:

Roberto Schiliro Brussels

+3248576... Toon Vermeld Botentekoop.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.


Roberto Schiliro Brussels

+3248576... Toon Vermeld Botentekoop.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.

Eindelijk de gedroomde boot gevonden maar nog niet direct het geld beschikbaar? Een lening afsluiten doe je niet zomaar. Denk goed na over de financiële gevolgen zodat je vooraf zeker weet dat er achteraf geen tegenvallers zijn. Lees verder.Het vaarverkeer in de Nederlandse wateren neemt steeds meer toe. Door de drukte op het water is de kans op schade ook steeds groter. Zorg voor een passende bootverzekering die vaargebied en -gedrag dekt. Lees verder.

Omschrijving Sparkman & stephens SHE Traveller 31

Wegens het vertrek van zijn huidige eigenaar naar een ander continent, is Salomé op zoek naar een andere liefhebbende eigenaar. Salomé is zeker een van de beste Sparkman and Stephens 31 die nog steeds zeilen. Het is een South Hants Engineering (SHE) 31 Traveller, een klassieke cruiser-racer met geweldige prestaties en mooie lijnen, vaak vergeleken met de meer gevierde Contessa 32, maar voor een interessantere prijs.
Het is ongelooflijk comfortabel binnenin, met veel vrije hoogte en nog meer aan de zijkanten, een brede cabine vooraan met V-slaapplaatsen, tussen de cabine vooraan en het salon is een zeetoilet aan bakboord en een hangend kastje aan stuurboord. Het salon biedt aan stuurboord een werkoppervlak dat lijkt op moderne designboten, met een gootsteen en een oven met twee branders en voldoende opbergruimte. Aan bakboordzijde zorgt een comfortabele tafel voor vier personen, die indien nodig in een tweepersoonsbed kan omgevormd worden, voor gezellige gesprekken met vrienden. De vrije hoogte is 1.78 m (5ft 11in). Achteraan nog een slaapplaats aan elke kant die doorlopen onder de kuip; een gedeeltelijk schot biedt plaats aan motorpaneel, batterij en elektrische schakelaars, navigatiehulpmiddelen (GPS, Log) zichtbaar vanuit de kuip.
Navigatietafel aan stuurboord is uitgerust met een gloednieuwe Icom DSC-uitgeruste VHF (met ingebouwde GPS). Verlichting is volledig omgezet in led, waardoor het verbruik drastisch is gedaald. Twee accu's (50 en 100 Ah), centrale motor (VETUS 23 Hp 3 cilinders) en Volvo-asafdichting (2016) vervolledigen de technische uitrusting.
De kuip, perfect voor alleen te zeilen of tot maximum 3 personen, is ingericht rond de helmstok die oprijst uit de kuipbodem, met 2 lieren aan elke kant bij de hand voor Genua en Spi, en de overloop op het dek. Twee extra lieren staan op het dek onder de buiskap. Drie zeer grote opbergbakken maken de ruimte compleet. Lange genuarails lopen door de smalle gangboorden, doorgang beveiligd door twee houten leuningen (nieuwe winchward zeerelingen geïnstalleerd).
Verstaging is conventioneel voor zijn tijd, met één mast en één zaling(2017), dwarsscheeps opgesteld; vallen en reeflijnen worden naar de mast geleid met twee lieren die ze bedienen. Een derde reef kan ook naar de kuip worden gebracht. Spi-boom van aluminium. Met grote rolgenua (130%) , groot zeil met 3 reven, een diepe kiel (1,60 m) en fijne romp laat de boot zich gemakkelijk en veilig varen (met windsnelheden tot 35 kn geregistreerd door de huidige eigenaar!). Door dit buitengewone SS-ontwerp kan zonder problemen scherper dan 40 ° worden gevaren en concurreert daarmee met meer recente boten. Een gemiddelde snelheid van 5-6 kn is normaal, met toppen van 9-10 kn zonder golven; onder motor 5 kn bij 1900 tpm, maar vol vermogen beschikbaar voor beperkte manoeuvreerruimte met windstoten. Roer zó stabiel dat de automatische piloot (de krachtige Simrad ST32, 2016) zelden nodig is.
Salomé biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en veel charme, met haar lichtblauwe romp en elegante lijnen; dit is een jacht voor zeilers die zeewaardigheid, snelheid en stijl waarderen, zowel voor alleen of met kleine bemanning te zeilen als voor familie / vrienden boottochten. Salomé bezocht comfortabel en veilig de kusten van Nederland, België, Frankrijk en Zuid-Engeland, waarbij zij vele malen het Kanaal overstak. Salomé wordt geleverd met extra zeilen (Foc 1, 2 en 3) en vol met reserveonderdelen.
Als u geïnteresseerd bent, schrijft u naar de eigenaar voor de volledige lijst met specificaties en inventaris.

Sparkman & stephens SHE Traveller 31 uit 1973 te koop op Botentekoop.nl.

Sparkman & stephens SHE Traveller 31

Lees verder
Sluiten

Basisinformatie


Merk: Sparkman & Stephens
Type: She Traveller 31
Lengte (m): 9.50
Breedte (m): 2.00
Diepgang (m): 1.68
Conditie: Gebruikt
Bouwjaar: 1973

Specificaties


Rompmateriaal: Polyester
Rompvorm: Knikspant
Besturing: Helmstok
Kielsoort: Vaste Kiel
Doorvaarthoogte (m): 10.00
Ligplaats: Wemeldinge

Motor


Merk: Vetus
Type: M3.23
Vermogen in PK: 10 Tot 30pk
Aandrijving: Hekdrive
Brandstof: Diesel
Kruissnelheid (in knopen): 7
Inhoud brandstoftank (liters): 45

Interieur


Aantal slaapplaatsen: 6
Aantal hutten: 1
Toilet(ten): 1
Pagina Afdrukken

Aangeboden door:

Particuliere plaatsing via Speurders Roberto Schiliro Brussels

+3248576... Toon Vermeld Botentekoop.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.
Pagina Afdrukken
Bericht
Ongeldig e-mailadres
Vul verplichte velden in

Laatst bekeken

© 1996 - 2020 Botentekoop.nl is een activiteit van Arimpex Media Services.